största lånemarknaden

Internet - största lånemarknaden

Om du vill låna pengar är det inte längre självklart att du beger dig till ett bankkontor och ansöker om ett lån. Ska du ha ett stort lån kan det kanske vara bra att gå till banken, så att du kan få råd och vägledning av en banktjänsteman, men för mindre lån hittar du ett mycket större utbud av lån, och framför allt då lån utan säkerhet på internet. Man kan nästan säga att nätet är dagens största lånemarknad.

låna 20000 och jämför på Lanzon.se

Med onlinelånen har det också tillkommit en helt ny typ av lån, som man aldrig tidigare haft möjlighet att få. Man kan i princip få låna utan säkerhet just den summa man behöver. På nätet kan du hitta lån från några få hundralappar, upp till flera hundra tusen kronor, och det är inte bara de små mikrolånen som du kan söka här. De flesta stora banker erbjuder numera också onlinelån, som du enkelt söker hemma vid datorn, och eftersom det finns ett stort utbud av lån och långivare, finns det förstås både dyra och billiga lån utan säkerhet.

http://www.svd.se/naringsliv/46000-fast-i-skuldfallan_5072103.svd

Var noga när du väljer

Du kanske vet att en del av de lån som kallas snabblån eller mikrolån har ett dåligt rykte, eftersom en del av dem har mycket höga räntor. De kritiseras också därför att de är ganska lätta att söka, och att få, vilket kan locka in en del personer i en skuldfälla. Men, frågan är om det är lånens fel att fel personer söker dem. För den som kan hantera ett lån är lättillgängligheten en av de största fördelarna med dessa onlinelån. Det gäller dock att välja rätt lån, och inte ta ett som har de högsta avgifterna och räntorna. Leta reda på ett lån med bra ränta, och med villkor som passar dig. Du kan hitta möjligheter att få lån utan inkomst, något som vanligtvis är näst intill omöjligt. Har du ingen fast anställning kan du alltså ta lån utan inkomst om du hittar en långivare som accepterar detta.

Ingen UC

Den nya typen av lån har också skapat ett nytt beteende hos många. Men söker små lån ganska ofta, och man handlar kanske också på kredit, och för varje gång görs en registrering hos UC, vilket kan sänka din kreditvärdighet, och ge problem med att få lån längre fram. Därför är det vanligt att man försöker låna utan UC. Om du hittar ett lån utan UC kommer det lånet inte att på något sätt påverka dina framtida möjligheter till nya lån, såvida du inte får problem med att betala tillbaka ditt lån.